sábado, 17 de abril de 2010

Menorca sur grup dissabtes



M-sur una altre sortida amb es grup d’es dissabtes:
Desplaçament amb bus a se punta prima, per sortir direcció Ciutadella per el camí de cavalls del sud de l’illa, un altre munt de vivències amb grup (32 ciclistes). 70 km de ruta amb avituallament i tot, moltes bromes, bones cares, alguns atacs i algunes cerveses, lo típic molt divertit.

domingo, 4 de abril de 2010

Pedales de Lava



1ª Etapa Pedals de Lava:
Qui diu que a Menorca fa molt de vent, a Lanzarote també en fa molt.
A la primera ruta el vent a estat un factor a tenir amb conte han estat quasi 70 km de sud a nord molt marcats per es vent, mes que es nivell de dificultat (algunes pedres estranyes al ser volcàniques però poca alçada acumulada) de totes maneres molt be recorreguts que difícilment es poden fer si no es en companya del nostre estimat medi de transport la bicicleta btt.
La organització un 10 molt atents i tot molt preparat.

2ª Etapa Pedals de Lava:
Ja mus havien dit que era el dia mes relaxat, tenen tota sa raó, una etapa adequada en primer lloc per connexa aquesta ermosa illa de la Graciosa, tranqui-la com no en queden (no tenen ni un pam asfaltat digne de admira) una gent molt amable, sobre tot a la pensió Casa Enriqueta, on las aparencis enganen, ens han tractat com si fóssim de la família.
La Ruta molt relaxada i polida pistes amples i molt ciclables, platges precioses sobre tot la de Las Conchas, s’ha combinat molt be crec que haurem agafat un poc de morenito i tot.

3ª Etapa Pedales de Lava:
Una ruta de les que fan afició, bones pujades, bones vistes, bones pistes i bones baixades.
Desprès de travessar amb barcu de la Graciosa a Orzola, comença pujant al Mirador del Rio, quasi 500 m de alçada per berena, desprès ham anat planejant per una carretera amb molt bones vistes, als acantilats a ma dreta i unes precioses valls a ma esquerra, travessant uns polits camps agrícoles de ceps i moltes papas com diuen aquí, a una de ses valls si troba un poble amb moltes palmeres Haría, per desprès seguir pujant fins a peñas del Chache 670 m de alçada amb unes vistes impressionants sobre la platja de Famara, el nostra destí el dia de avui, desprès ham baixat al poble de Teguise, un poble digne de visita per se seva arquitectura, on hem dinat (un plat de “ropa sucia” boníssim molt picant), desprès am enfilat una antiga carretera sense asfalta direcció el final de etapa a Famara (10 km de baixada)

4ª Etapa Pedales de Lava:
Qui no la vist no so pot creure, l’infern del Timanfaya Hectàrees i Hectàrees de lava que han cobert els camps, unes llengües de mínim uns 3 o 4 m de alçada tapaven la terra, per deixar un paisatge desolador de pedres volcàniques. També hem pogut veure un parell de camells pasturant per el camí on pesàvem i ens han cridat bastant l’atenció, al no esteri acostumats a veure’n
En fi impressionats per la travessia lo demes mes normal i semblant a Menorca quasi 70 km de no excessiva duresa

5ª Etapa Pedales de Lava:
Quant un comensa alguna cossa sempre tens dubtes de com anirà, si serà molt dur, molt llarga etc. Així com van pesant els dies, es comencem a veure ses cares de alegria si ses coses van mes o menys be, però es moment en que has completat lo que tenies previst fer llavors es quan explota se satisfaci-ho.
Sa quinta i darrera etapa que travessa els temibles ajaches, (lo que noltrus diríem canelons) certament es dura per lo trencacames que son i el calor que i fa al no pesar-hi gaire aire, però te ses seves recompenses poder pesar per algunes platges de difícil accés rodat, a mes a una d’elles qualcú s’ha entretingut a adornar una cova i construir-hi un jardí amb algunes palmeres i cactus a mes de posar-hi algunes deixalles en forma de escultures tot ordenat i net cosa de veure a mes també es veu que s’acostuma a deixar algunes dedicatòries escrites a les pedres adornant aquest betlem de cosses i hem pogut veure alguns noms coneguts de Menorquins que en pesat per ella també a la pedals de lava.

Resum del viatge a Pedales de Lava:
Estem molt agraïts a l’organització de Pedales de Lava per l’oportunitat que ens a brindat de conèixer l’illa Canària de Lanzarote i la Graciosa de la manera que ho hem pogut fer, meravellats pel que hem vist i el tracte que hem rebut.
Ja o diuen que anar en cotxe es anar d’un lloc a un altre, res que veure amb la bicicleta que et permet, a més de aturar-te en qualsevol moment, sentir i veure el que t’envolta sense que et molesti es parabrises.
Ens ha agradat molt veure i conèixer de primera mà com es viu i quina es la font d’ingressos que tenen de cara al turisme i especialment com tiren endavant l’agricultura a un terreny tan complicat per lo sec i ventós que és, no tenen tant de verd però esta tot molt cuidat i net.
Per no allarga molt volem donar gràcies a en Maxi i en Chema per el tracte que ens han donat, gràcies.
Siscu i Ague